Σχεδιασμός Εταιρικής Ταυτότητας – Branding

Το λογότυπο, ή με άλλα λόγια η εταιρική ταυτότητα, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της κάθε επιχείρησης. Είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει, να παραμένει αναγνωρίσιμη και εντυπωμένη στη μνήμη των καταναλωτών. Η εταιρική ταυτότητα είναι εκείνη που κάνει την κάθε εταιρία να διαφοροποιείται στην αγορά επικοινωνώντας το μήνυμα που πρεσβεύει η επιχείρηση εν συντομία. Ο αντικατοπτρισμός της φιλοσοφίας και των αξιών της επιχείρησης οφείλει να είναι ξεκάθαρος στο κοινό, με το λογότυπο να παραμένει αμετάβλητο στο πέρασμα του χρόνου. Για τον σκοπό αυτό, είναι πολύ βασικός ο ορθός σχεδιασμός με αμέριστη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια του λογότυπου από την γένεση της εταιρίας.

Η εταιρική ταυτότητα με την χρήση και τον συνδυασμό γραφιστικών στοιχείων, χρωμάτων και γραμματοσειρών θα πρέπει να προβάλει την φιλοσοφία της επιχείρησης, τις αξίες και το όραμά της με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένει λιτή και κατανοητή στο ευρύ κοινό, την ίδια στιγμή που θα προσελκύει το κοινό- στόχο όπου απευθύνεται χωρίς να φλυαρεί. Τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την εταιρική ταυτότητα αποτελούνται από το λογότυπο και τις εφαρμογές του σε ιστοσελίδες, κάρτες, φυλλάδια, φακέλους, ακόμη και σε εταιρικά μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιεί η εταιρία. Κάτι τέτοιο ανάγει την δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας σε προϊόν υψηλής αξίας για την επιχείρηση καθώς αποτελεί το οπτικό επικοινωνιακό κομμάτι της εταιρίας συμβάλλοντας στην ανάδειξη και την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης.

Σχεδιασμός Εταιρικής Ταυτότητας από την Cactus

Στην Cactus δίνουμε μεγάλη έμφαση στο σχεδιασμό του κατάλληλου λογοτύπου μιας εταιρικής ταυτότητας μέσω του ποιοτικού και σύγχρονου σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους και τις αξίες που θέλει μια επιχείρηση να επικοινωνήσει. Η εταιρία Cactus σε συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες γραφίστες σας εγγυάται την διαφοροποίηση της δικής σας εταιρικής ταυτότητας ως κινητήρια δύναμη που θα σας ενισχύσει έναντι του ανταγωνισμού. Ο ισορροπημένος και καινοτόμος σχεδιασμός που επιτυγχάνεται κατά την σχεδίαση της εταιρικής ταυτότητας με την χρήση εικόνων, χρωμάτων και σχημάτων με απόλυτη αρμονία μεταξύ τους, φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο για εμάς, όσο και για εκείνους που μας εμπιστεύονται. Το επαγγελματικό Brand Design και η δημιουργία μακετών από τους καταξιωμένους γραφίστες της Cactus χωρίς τη χρήση έτοιμων μοτίβων, παρέχουν κορυφαίο αποτέλεσμα στο σχεδιασμό του Brand Design.

Η εταιρία Cactus εφαρμόζει μια συγκεκριμένη τακτική σε ότι αφορά την κατασκευή και τον σχεδιασμό μιας εταιρικής ταυτότητας. Σε αρχικό στάδιο, η επικοινωνία με τον πελάτη μας μας βοηθά να ξεκαθαρίσουμε τι είναι εκείνο που θέλει ο επιχειρηματίας να επικοινωνήσει στο κοινό μέσω της εταιρικής του ταυτότητας. Στο σημείο αυτό, το μοτίβο και το ύφος που θα εφαρμοστεί αναδεικνύει την αισθητική που ο πελάτης θέλει να προβάλει. Κατόπιν, και με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλέγει, οργανώνεται μια ποιοτική γραφιστική ανάλυση η οποία παρουσιάζεται στον πελάτη μας με σκοπό την τροποποίησή του κατά βούληση ή την καλή αξιολόγησή του.

Όποιο και αν είναι το αντικείμενο με το οποίο δραστηριοποιείται η εταιρία σας, θα πρέπει να «χτίζεται» με θετική εικόνα και φήμη για την επωνυμία σας. Σε κάθε περίπτωση για εμάς στην Cactus είναι σημαντική η μελέτη κάθε παραμέτρου και του ανταγωνισμού που αφορά μια επιχείρηση. Ο σχεδιασμός λογοτύπου και η κατασκευή ιστοσελίδας είναι πυλώνες της δράσης της Cactus.

Συχνά πολλοί συγχέουν το Branding με την έννοια του Marketing. Παρόλα αυτά, μεταξύ των δύο υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Ο πρώτος όρος αναφέρεται στην στρατηγική που θα εφαρμόσει μια εταιρία, ενώ ο δεύτερος αφορά όλες εκείνες τις τακτικές που θα εφαρμοστούν για να εφαρμοστή η στρατηγική αυτή. Το Branding με άλλα λόγια είναι εκείνο που θα συνδέσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με την επιχείρησή σας. Οι δυο αυτοί
όροι ωστόσο συνδέονται στενά για να ολοκληρωθεί ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα εταιρικής ταυτότητας.

Στην Cactus εφαρμόζουμε ολοκληρωμένη μεθοδολογία, η οποία σε συνάρτηση με την συνεχή επικοινωνία με τον πελάτη μας μας καταξιώνει στις πρώτες θέσης της προτίμησής σας για τον σχεδιασμό εταιρικών ταυτοτήτων με ποιότητα. Το ευρύ πελατολόγιο μας, επιβεβαιώνει την θέση μας στο χώρο της κατασκευής εταιρικών ταυτοτήτων, οργάνωσης ιστοσελίδων και Social Media και Marketing.

Θα είναι χαρά μας να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τον τομέα δράσης μας ώστε να κάνουμε μαζί την επιχείρησή σας αναγνωρίσιμη και ανταγωνιστική στην αγορά.